» »

Werkplaats voor Danstalent

Binnen het Danskwartier wordt talent en ontwikkeling gestimuleerd.

De dansers uit de werkplaats heten ‘Kwartiermakers’. Deze leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, om zichzelf te laten zien en veel podiumervaring op te doen. Bijzonder danstalent kan op uitnodiging of eigen initiatief auditie doen voor de werkplaats. Voorwaarde is dat deze dansers minimaal twee danslessen volgen per week.

De werkplaats is een danstraject voor danstalent waarbij er met choreografen buiten de school gewerkt wordt aan een dansvoorstelling/project dat los staat van de reguliere lessen. De choreografen die worden aangetrokken hebben landelijke bekendheid in de danswereld. Binnen de werkplaats wordt er gedisciplineerd gewerkt aan danstechnische en expressieve vaardigheden. Op deze wijze kunnen de leerlingen zich oriënteren op een beroepskeuze als danser/dansdocent.

Afgelopen jaar heeft de werkplaats de opening van het Cultureel Jaar in de Gemeente Tynaarlo verzorgt in samenwerking met een video artist en laser bedrijf op de oude Rijksluchtvaartschool in Eelde: https://vimeo.com/217300333

In 2016 hebben we een reizende productie gemaakt genaamd ‘City Thoughts’: https://vimeo.com/171277259

Voor wie: dansers van het danskwartier die minimaal 2 danslessen in de week volgen waarvan minimaal 1 techniek les (ballet, jazz, modern) en succesvol auditie hebben gedaan.

Leeftijd: vanaf 10/11 jaar

Auditie: 1 oktober 2017
Aanmelden: info@danskwartier.nl

Wanneer: één zondag per maand

Werkplaats voor Danstalent - Kwartiermakers