Ons team

Team Danskwartier

Christel Kroese

Christel Kroese

Christel is eigenaresse van het Danskwartier. In 2008 behaalde ze haar HBO diploma ‘docent dans’ aan de Fontys Dansacademie in Tilbug en in 2011 behaalde ze haar Master diploma ‘Theaterwetenschappen’ aan de Universiteit van Utrecht. Christel is werkzaam geweest bij verschillende (amateur) dansscholen en educatieve projecten in heel Nederland. Tevens heeft ze als uitvoerend danseres gewerkt in de kinderdansproducties van GarageTDI en verscheidene theater/dansproducties zoals; Walkyre. In 2015 heeft ze de dansschool overgenomen van Hanneke Lussenburg; dansinstituut K-DANS. In 2016 is de dansschool verhuisd naar de studio’s in het Grand Café Zuidlaren.

‘In de dansschool en in mijn lessen staan plezier, kwaliteit en talentontwikkeling centraal.’ 
Christel verzorgt de lessen klassiek ballet, spitzen techniek, pop-show en tapdance.

Ilse Selvius

Ilse Selvius

Ilse is in 2004 begonnen aan de vooropleiding Dansacademie Noord-Nederland Lucia Marthas. In 2011 ronde ze de MBO opleiding af en in 2015 studeerde ze af aan het HBO Lucia Marthas Institute for Performing Arts Groningen. Ilse heeft tijdens haar opleiding gedanst in het Holland Show Ballet, Dreams Live. Van oa RTL Wentink Events, in Studio 21 en Dinnershow Brooklyn Nights in Aalsmeer. Naast de opleiding tot uitvoerend danser heeft ze de docentopleiding gevolgd.

‘Als dans docent vind ik het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in de les, en ontspannen les kunnen volgen. Ze moeten dingen kunnen doen en durven: “vallen en weer opstaan”. Als dans docent wil ik mijn leerlingen inspireren, amuseren en enthousiasmeren.’
Ilse verzorgt de lessen pop-show, streetdance en tap

Lucas Winkel

Lucas Winkel

Lucas is al jaren verbonden aan de dansschool, voorheen bij K-DANS en nu het Danskwartier. Hij is naast zijn docentschap werkzaam als coördinator talentontwikkeling, dansprogrammeur en projectmanager bij o.a. Urban House Groningen. Lucas heeft als uitvoerend breakdancer een eigen team ‘Posse 1984’, dat landelijke bekendheid geniet.
Lucas verzorgt alle breakdance lessen.

Maxime Landstra

Maxime Landstra

Maxime is afgestudeerd als dansdocente & uitvoerend danser/maker  – Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ te Arnhem.
Na een jaar professioneel in het vak te hebben gezeten bij dansgezelschap Club Guy & Roni, werkt ze nu als freelancer in Groningen en omgeving.
Ze is gespecialiseerd in ‘Contemporary dance’  Hedendaagse moderne dans.
Haar danslessen kun je omschrijven als dynamisch, technisch, with floorwork & flow.

“I like dynamics and different movement qualities which lead to a bodily musicality, a physical and inner expression”

Maxime verzorgt de lessen moderne dans.

Noortje Bremmers

Noor Bremmers

Na haar diploma te hebben behaald aan de Fontys dansacademie in Tilburg (1989), is Noor aan de slag gegaan als danseres in binnen- en buitenland. Parijs heeft haar hart gestolen en daar is ze jarenlang danseres en dance-captain geweest. Ook in Parijs en omstreken heeft Noor vele danslessen gegeven. Nu is ze terug bij haar roots in het Hoge Noorden en geeft ze met veel plezier jazz- en streetdance lessen aan jong en oud.

Noortje verzorgt de jazzdance lessen.

Rob Hellferich

Rob Helfferich

Rob Hellferich is een hiphop danser uit Groningen. Hij geeft onder meer danslessen bij Groningen Dance Center, daar is hij trainer van onder andere de Missfits en Chantal de Boer. Hij is een lid van dansteam Lost Boyz. Daarnaast is Rob te zien geweest in meerdere videoclips.

Rob verzorgt de Urban danslessen.

Miranda van Toor

Miranda

Miranda heeft vakopleiding Uitvoerend Dans aan Hogeschool voor de kunsten Arnhem (Artez) afgerond, veel werk verricht als freelance choreograaf oa in Duitsland en gedanst voor danstheater Bielefend. Tevens heeft ze de BIK-opleiding (beroepskunstenaar in de klas) afgerond.

Miranda verzorgt de lessen moderne dans voor volwassenen en doceert in veel projecten.

Monique Haverkamp

Monique de Klerk

Monique heeft gestudeerd aan de ArteZ dansacademie in Arnhem, HBO opleiding tot dansdocent. Hierna heeft ze bij verschillende scholen in Groningen les gegeven. Monique heeft ze haar diploma HBO Fysiotherapie behaald en is op dit moment actief werkzaam als fysiotherapeut.

Monique verzorgt de lessen kleuterdans, ballet en moderne dans.

Geef een reactie