Groot succes voor het Danskwartier met dansvoorstelling Peter Pan

De jaarlijkse eindvoorstelling van het Danskwartier uit Zuidlaren op 2 en 3 juni was een groot succes. De dansschool bracht dit jaar voor het eerst een volledig avondvullend verhaal op de planken. In twee bedrijven werd het verhaal van Peter Pan uitgevoerd op het podium van theater de Kimme. Onder leiding van hun docenten en Danskwartiereigenares Christel Kroese lieten de vele leerlingen hun passie en plezier voor dans zien .
De voorstellingen waren twee keer helemaal uitverkocht en ook voor de zondagochtendvoorstelling was grote belangstelling. Van de jongste Peter Pannetjes van 3 jaar tot de volwassenen dames met een mooie jazzdans over verlies en verlangen. Voor alle dansleerlingen was er een geschikt plekje in de show. Het publiek kreeg het complete palet aan dansstijlen binnen de school voorgeschoteld; van klassiek ballet tot pop-show en urban dance. Dit alles werd omlijst door videoprojecties en animaties van Muskee Media waardoor de dansers letterlijk door het theater leken te vliegen.
Tapdansende krokodillen
Voor de gelegenheid was het verhaal van Peter Pan herschreven tot een spannende verhaallijn waarin Wendy (Anne Ellens) ontvoerd wordt door de woeste Kapitein Haak (Jesse Pronk). Dankzij de oplettende Tiger Lily (Anna Verboom) en de moedige Peter Pan (Lous Wierts) wordt Wendy teruggevonden in de schatkamer van de kapitein. Met een spannende breakdance battle wordt Kapitein Haak verslagen, en passant gebeten door vier tapdansende krokodillen.
Première prijswinnende productie ‘Generation I’
3 juni ging ook de prijswinnende dansproductie ‘Generation I’ van stichting Danshuis Noord in première. Deze productie werd in opdracht van de stichting gemaakt door choreografen Maxime Landstra, Milou Zuurveld en Mila Schudel, met geselecteerde leerlingen van het Danskwartier. In de werkplaats van het Danshuis kunnen dansleerlingen met ambitie namelijk ervaring opdoen in het dansvak. De moderne dansvoorstelling ‘Generation I’ gaat over de betekenis van social media in het leven van jongeren. Het uitgelaten publiek was dolenthousiast. De korte dansvoorstelling gaat komende maanden op tournee door Groningen en Drenthe.

Foto: Jaap Menses