Het Danskwartier en Grand Café Zuidlaren slaan handen ineen

Het Danskwartier gaat deze zomer verhuizen naar de bovenverdieping van het Grand Café Zuidlaren. Dit betekent dat er deze zomer hard wordt gewerkt aan De Millystraat 8 in Zuidlaren.

Ontmoetingsplek het Grand Café Zuidlaren
De eigenaren van het Grand Café, Roelof en Henriët Haaijer betrokken vorig jaar het pand en hebben er in korte tijd een gezellige ontmoetingsplek van gemaakt met een heerlijke kaart en fijne ambiance. In het monumentale pand stond de bovenverdieping tot op heden leeg, een zeer geschikte plek voor een dansschool met allure. Het combineren van een uitgaansgelegenheid met kunst en cultuur is een logische stap voor beide partijen. Roelof en Henriët organiseren regelmatig bijzondere culturele activiteiten en iedere zondag is er live muziek.

Het Danskwartier groeit
Christel Kroese eigenaar van het Danskwartier voorziet Zuidlaren van een dynamische dansschool waar kinderen vanaf 3,5 jaar, jongeren en volwassenen les kunnen volgen door professionele vakdocenten. Het afgelopen jaar hebben weer veel dansers de weg naar Het Danskwartier weten te vinden zodat de school blijft groeien.  Ook het komend jaar kunnen de huidige en nieuwe dansers weer  lessen volgen in klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, pop-show, streetdance, urban, breakdance en tapdance. Tevens heeft de school een werkplaats voor leerlingen die hun danstalent verder willen ontwikkelen.

Een grote klus deze zomer
De samenwerking van het Grand Café met het Danskwartier houdt in dat er deze zomer flink geklust zal worden. De eerste verdieping zal uitgerust worden met twee professionele danszalen en een kleedkamer. Er worden dansvloeren en  dansspiegels geplaatst en tevens worden beide zalen  voorzien van een extra  frisse lik verf. Wie in de eerste week van augustus mee wil helpen met verven is van harte welkom aan De Millystraat 8 in Zuidlaren.

Opening nieuwe locatie dansschool
Woensdag 7 september wordt het nieuwe dansseizoen geopend en kan het resultaat worden bewonderd. Het Danskwartier organiseert deze dag een vrij toegankelijke workshopmiddag. Alle docenten van de school bieden deze middag gratis 30 minuten durende dansworkshops aan en er zijn leuke activiteiten in het hele Grand Café. Houdt de site van het Danskwartier en het Grand Café in de gaten voor het programma en meer informatie.