Eerste jaar van het Danskwartier succesvol afgesloten met ‘A Dancing City’

Het eerste dansseizoen van het Danskwartier in Zuidlaren werd afgelopen weekend groots afgesloten met drie eindvoorstellingen. Ondanks het prachtige weer stonden de leerlingen van de dansschool voor twee compleet uitverkochte zalen. Het was een geweldige dansjaar waarbij een team van enthousiaste dansdocenten onder leiding van Christel Kroese hun passie en plezier voor dans met de leerlingen hebben gedeeld.

De avondvullende voorstelling was twee maal uitverkocht en bestond uit choreografieën van alle dansstijlen binnen de dansschool; van klassiek ballet tot tapdance en Hip-Hop. Het thema ‘een dansende stad’ was op verschillende wijzen uitgewerkt door het docententeam. Het publiek kreeg zo alle aspecten van een stad te zien; van tapdansende politieagenten, expressieve hangjongeren, Broadway showgirls tot breakdansers die  over flatgebouwen heen vlogen. Dit alles werd omlijst door videoprojecties die speciaal voor alle stukken waren uitgedacht.

Naast de eindvoorstellingen ging 4 juni tevens de rondreizende werkplaatsproductie ‘City Thoughts’  in première. Deze productie, van Stichting Danshuis Noord, is gemaakt met geselecteerde leerlingen van het Danskwartier. In de werkplaats kunnen dansleerlingen met ambitie ervaring opdoen in het dansvak. De 30 minuten durende moderne dansvoorstelling met choreografieën van Selmar Jurian, Christel Kroese en Ken Molineux en decor van Michel Velt gaat over het leven in de stad. Deze enthousiast ontvangen voorstelling zal komende maanden op tournee gaan in Groningen en Drenthe.