Werkplaats

Binnen het Danskwartier wordt talent en ontwikkeling gestimuleerd.

De dansers uit de werkplaats heten ‘Kwartiermakers’. Deze leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, om zichzelf te laten zien en veel podiumervaring op te doen. Bijzonder danstalent kan op uitnodiging of eigen initiatief auditie doen voor de werkplaats. Voorwaarde is dat deze dansers minimaal twee danslessen volgen per week.

De werkplaats is een danstraject voor danstalent waarbij er met choreografen buiten de school gewerkt wordt aan een dansvoorstelling/project dat los staat van de reguliere lessen. De choreografen die worden aangetrokken hebben landelijke bekendheid in de danswereld. Binnen de werkplaats wordt er gedisciplineerd gewerkt aan danstechnische en expressieve vaardigheden. Op deze wijze kunnen de leerlingen zich oriënteren op een beroepskeuze als danser/dansdocent.

Afgelopen jaar hebben de werkplaatsdansers gedanst in de dansproductie ‘Generation I’.
‘Generation I’ is een reizende voorstelling van 30 minuten over jongeren in deze digitale 21e eeuw. Specifiek gaat de voorstelling in op het digitale tijdperk; social media, likes, virtual reality, fear of missing-out syndroom en de black box. Om een volwaardige multidisciplinaire dansvoorstelling te maken, zijn dit jaar drie choreografen bezig met de vormgeving van de voorstelling: Maxime Landstra, Milou Zuurveld en Milan Schudel. Deze kunstenaars willen de dansers inspireren en ondersteunen in hun weg naar het podium. Het gedigitaliseerde thema komt terug in de vormgeving van de voorstelling. Hiervoor wordt samengewerkt met Roger Muskee van Muskee Media.

Speeldata en info: www.danshuisnoord.nl
Trailer Generation I: https://vimeo.com/282367969

In 2017 heeft de werkplaats de opening van het Cultureel Jaar in de Gemeente Tynaarlo verzorgt in samenwerking met een video artist en laser bedrijf op de oude Rijksluchtvaartschool in Eelde: https://vimeo.com/217300333

In 2016 hebben we een reizende productie gemaakt genaamd ‘City Thoughts’: https://vimeo.com/171277259

Voor wie: dansers van het danskwartier die minimaal 2 danslessen in de week volgen waarvan minimaal 1 techniek les (ballet, jazz, modern) en succesvol auditie hebben gedaan.

Auditie: 6 oktober 2018
Aanmelden: info@danskwartier.nl