Het Danskwartier hervat lessen in de buitenlucht

Deze coronatijden stellen ons allemaal voor nieuwe uitdagingen. Het Danskwartier uit Zuidlaren beschikt over een gedreven team dat creatieve oplossingen bedenkt. Op deze manier houden ze dansleerlingen in training, ontzettend belangrijk voor de vele jonge en oudere dansers die thuis stil zitten.

Sinds maandag 16 maart is het stil in de studio’s van het Danskwartier, maar dat duurde niet lang. Direct werd er gewerkt aan een plan om de dansers uit de dansschool in training te houden. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat de lessen op korte termijn konden worden hervat. Dat was erg belangrijk i.v.m. de grote jubileum voorstelling op 16 en 17 mei in de Nieuwe Kolk in Assen. De voorbereidingen waren al bijna rond. Choreografieën waren bijna af, kostuums lagen klaar, decorstukken werden in elkaar gezet en het draaiboek stond al in de startblokken. Het Danskwartier bestaat dit jaar 5 jaar en dat zou gevierd worden met een extra grote show. De danslessen stonden al weken in het teken van het thema van de voorstelling: ‘Narnia, de heks, de leeuw en de kleerkast’.

Binnen afzienbare tijd werd duidelijk dat de maatregelen langere tijd voort zouden duren en vanaf dat moment is vol ingezet op de livestreams. In samenwerking met Muskee Media werden vier dagen per week live lessen uitgezonden vanuit studio 1 van het Danskwartier. De dansschool keek ook vooruit. Het jubileum komt natuurlijk maar één keer. Dat wordt online gevierd met een gezamenlijke opname van de finale dans die dit jaar op het podium zou worden gedanst. Meer dan 40 dansers zonden hun filmpje in, samen is het een prachtig geheel, te zien op de website en facebookpagina van de school. De grote eindvoorstelling ‘Narnia’ wordt verplaatst naar 5 en 6 juni 2021 in de Nieuwe Kolk. Daarnaast worden er studio presentaties gepland in december om de leerlingen toch al eerder een presentatiemoment te bieden.

De ambitie van de dansschool reikt verder, want uit de laatste persconferentie bleek dat sporten in de buitenlucht mogelijk werd. Direct werd er gezocht naar een geschikte buiten locatie die gevonden werd in de samenwerking met Scouting Zuidlaren. Achter het gebouw van de scouting werd afgelopen week een professionele dansvloer aangelegd. Vrijdag 8 mei werd de buitenlucht dansschool in opbouw al bezocht door wethouder Oetra Gopal. De wethouder reageerde zeer enthousiast op de inzet van het Danskwartier om sport en cultuur in de gemeente Tynaarlo levend te houden. Op maandag 11 mei starten de lessen van het Danskwartier in de buitenlucht. Het Danskwartier zorgt ervoor dat het protocol voor dansen in de buitenlucht tot in de puntjes wordt nageleefd. De dansers en docenten hebben ontzettend uitgekeken naar dit moment. De dansende kinderen staan symbool voor de veerkracht in ons allemaal. De buiten lessen gaan door t/m vrijdag 3 juli. Het nieuwe seizoen zal na de zomervakantie weer van start gaan, hopelijk weer in de studio’s aan De Millystraat. Opgeven voor proeflessen mag altijd via www.danskwartier.nl.