Nieuwsbrief februari – Eindvoorstelling Narnia

Eindvoorstelling ‘Narnia, de leeuw, de heks en de kleerkast’

Onze jubileum voorstelling zal plaats vinden in het weekend van 16 mei (19:15) en 17 mei (14:00) in De Nieuwe Kolk in Assen. We willen dat het voor iedereen een succes mag worden. We vragen daarom álle leerlingen om vanaf maart geen lessen te missen én voeren we vanaf dan een leerlingen stop in voor nieuwe dansers. Op deze manier kan iedereen zich als één team voorbereiden op deze grote shows. Voor een beeld van onze eindvoorstellingen: www.danskwartier.nl/showarchief, wachtwoord: op te vragen via info@danskwartier.nl

De kaartverkoop voor de shows start op 1 maart via de website van DNK: www.dnk.nl/danskwartier. De kaarten kosten 12,50 per persoon. Controleer vooraf de voorstellingsindeling, de verkoop is geheel in handen van DNK.

Voorstellingsindeling

De jongere leerlingen van de school dansen één show mee, zie schema hieronder. Sta je niet in deze voorstellingsindeling, dan betekent dit dat je beide voorstellingen danst. Alle leerlingen worden zaterdagochtend 16 mei verwacht voor een generale repetitie van hun stuk(ken) in DNK in Assen.

Voorstelling zaterdag 16 mei om 19:15:
– Pré-ballet 5-6 jaar – Christel
– Ballet 5-7 jaar – Inge
– Pop-show 6-7 jaar – Ilse
– Pop-show 7-8 jaar – Ilse
– Breakdance 7+ jaar – Danny
– Streetdance 7-9 jaar – Ilse
Voorstelling zondag 17 mei om 14:00:
– Kleuterdans – Monique, Christel en Inge
– Breakdance 5-7 jaar – Danny
– Ballet 6-7 jaar – Christel
– Ballet 7-8 jaar – Christel
– Tap 7+ jaar – Ilse

Kostuumdoorloop

Minstens zo belangrijk is de kostuumdoorloop in de week van 20 t/m 25 april. Tijdens de eigen les(sen) worden álle kostuums door een professioneel team doorgepast, vermaakt en ingepakt voor de shows. Hierbij zijn de hulpouders aanwezig om docenten te helpen, aantekeningen te maken en kostuums alvast mee naar huis te nemen.
Voor het gebruik van de kostuums, rekwisieten en decor vragen we van alle leerlingen een bijdrage van 5 euro per dans (m.u.v. de spitzen en high heels choreografie). Het innen van het kostuumgeld gebeurt in de school in de week van 23 t/m 28 maart.

Hulpouders

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers/ hulpouders achter de schermen tijdens het voorstellingsweekend. Het gaat om het begeleiden van de dansgroepen. Dit houdt in dat je aanwezig bent bij de kostuum doorloop, generale repetitie en achter de schermen de groep(en) begeleid in de kleedkamer van je eigen kind. We zoeken voor iedere kleedkamer minimaal twee ouders iedere show. Beide voorstellingsdagen begeleiden wordt erg gewaardeerd, niet verplicht. Geef je op bij de docent van je groep of via info@danskwartier.nl

Om een beeld te geven, een prachtige oproep van een van onze vaste hulpouders:

‘Het is elk jaar weer de vraag; hebben we genoeg hulpouders om alle dansers te begeleiden en een goede voorstelling neer te zetten. Ik zou het niet willen missen………………………

De voorstelling op het podium steelt de show, maar backstage heeft minstens zoveel mooie momenten. Je werkt samen met de dansers en docenten naar het hoogtepunt van hun dansseizoen. Veel verschillende aspecten komen samen; danspassen, samenwerking met andere dansers, de techniek, decors, kostuums, make-up en haar, dit is meer dan genoeg om je als danser mee bezig te houden. En daar komt de hulpouder in het verhaal. Als alles backstage goed draait staan de dansers met zelfvertrouwen op het podium. Daardoor kunnen zij zich volledig geven aan de dans. Ik vind het fantastisch om de ontwikkeling van de dansers van zo dichtbij te mogen meemaken. Dit gaat echt verder dan de ontwikkeling van hun dans. Ik heb zelf vele dansers van kleuter tot aan jong volwassen zien opgroeien en dit geeft mij nog steeds intense vreugde. Backstage zijn er vele emoties aanwezig, maar de vreugde bij de dansers zorgt ervoor dat iedereen een stralende lach krijgt op zijn gezicht!

Neem een kijkje backstage!

Nieuwe Danskwartier Webapp

Speciaal voor Het Danskwartier-leden zijn de ledenpagina’s en de Mijn Danskwartier WebApp ontworpen. Zo kan elk lid inloggen op zijn of haar persoonlijk portal “Mijn Danskwartier”: https://mijn.danskwartier.nl. Op deze pagina’s kan je veel administratieve zaken zelf regelen, afmelden, e-mails teruglezen en contact opnemen.

Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord? Klik dan op de rode knop “Wachtwoord aanvragen”, vul je lidnummer en e-mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop “Wachtwoord aanvragen”. Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Je kunt “Mijn Danskwartier” ook vastzetten aan het startscherm van je telefoon of tablet, waardoor de ledenpagina’s veranderen in een heuse app. Op Android telefoons bezoek je in je browser https://mijn.danskwartier.nl en scrollt naar beneden. Druk daar op de groene knop om de app vast te zetten/te installeren.

Zie je geen groene knop, of heb je een Apple-device? Geen probleem: tap op de menu-knop of op de deel-knop en kies voor “Toevoegen aan startscherm”.

Vakanties en vrije dagen

17 t/m 23 februari: Voorjaarsvakantie
10 t/m 13 april: Goede Vrijdag en Pasen
27 april t/m 3 mei: Meivakantie (let op! 1 week vanwege eindvoorstelling)
5 mei: Bevrijdingsdag
21 mei: Hemelvaartsdag
1 juni: Tweede Pinksterdag

Volg ons op social media voor kijkjes achter de schermen!

  • www.facebook.com/danskwartier
  • www.instagram.com/danskwartier
Poster Narnia